Kas tai yra aukštas kraujo spaudimas?
Kraujo spaudimas yra jėga, kuri stumia kraują kraujagyslių sienelių. Širdies siurbliai kraujo į arterijų (kraujagyslės), kurie atlieka kraują po visą kūną. Aukštas kraujo spaudimas, taip pat vadinamas hipertenzija, reiškia, kad virš normos arterijose spaudimas. Daugeliu atvejų, niekas nežino, kas sukelia aukštą kraujo spaudimą. Ką valgyti gali paveikti Jūsų kraujospūdį.
Kaip maistas veikia kraujospūdį?
Kai kurie maisto produktai gali padidinti kraujospūdį.
Svorio padidėjimas gali padidinti kraujospūdį.
Svorio netekimas gali sumažinti kraujo spaudimą.
Ką valgyti, kontroliuoti aukštą kraujo spaudimą?
Valgyti maisto produktams, mažesnis riebalų, druskos ir kalorijų.
Naudokite prieskoniai ir prieskoninės žolės vietoj druskos skonio maisto.
Naudokite mažiau aliejaus, sviesto, margarino, sutrumpinti ir salotų.
Koks maistas valgyti?
Nugriebti arba 1% pieno
Lean
Odos kalakutiena ir vištiena
Su mažai druskos, paruoštas valgyti grūdų
Virtų avižinių kruopų (ne iš karto)
Mažas riebalų kiekis ir mažai druskos sūris
Vaisiai (švieži, šaldyti, konservuoti arba be druskos)
Daržovės (švieži, sušaldyti arba konservuoti be druskos pridėta)
Paprastas ryžiai, makaronai ir bulvės
Duona (anglų bandelės, riestainių, bandelės ir pyragai)
Mažesnis druska „pagaminta” pusiau
Ką maisto produktų turėtų valgyti mažiau?
Sviesto ir margarino
Reguliarūs salotų padažai
Riebios mėsos
Nenugriebto pieno pieno produktai
Keptas maistas
Sūdyti Užkandžiai
Konservuoti sriubos
Greitas maistas
Mėsa
Koks yra skirtumas tarp natrio ir druska?

Druska yra daugiausia natrio, mineralas, kuris atsiranda natūraliai maiste. Natris yra medžiaga, kuri gali sukelti kraujospūdžio padidėjimai. Kitos formos natrio maiste. MSG (mononatrio glutamatas) yra dar vienas pavyzdys pridedamas prie maisto (dažniausiai kinų virtuvėje) natrio.
Kadangi aukšto kraujospūdžio druskos?

Kai valgote per daug druskos, kuriame yra natrio, kūnas turi daugiau vandens „išplauti” druskos iš organizmo. Kai kuriems žmonėms tai gali sukelti spaudimą pakilti. Pridėta vanduo kelia stresą dėl širdies ir kraujagyslių.
Kiek natrio yra per daug?

Amerikos širdies asociacija rekomenduoja apriboti paros natrio suvartojimą iki 1500 miligramų. (Arbatiniame šaukštelyje druskos yra 2400 mg natrio). Dauguma žmonių yra daug didesnis nei iš natrio gaires.
Kaip man sumažinti druskos vartojimą?
Negalima naudoti valgomosios druskos.
Skaityti etiketes ir pasirinkti maisto produktai mažesnis natrio.
Pasirinkite maisto produktus, pažymėtus „be natrio”, „mažai natrio” ir „nesūdyto”.
Naudokite druskos pakaitalų, pasikonsultuoti su gydytoju).
Nenaudokite lite druskos pakaitalas.
Skaityti turinio ženklai (turinys yra išvardytos siekiant aukščiausios skaičius).
Pirkti natrio nemokamą žolė ir prieskonių mišiniai, pavyzdžiui, ponia Dash. ®
Ką maisto produktų yra daug natrio?
Perdirbti maisto produktai, pavyzdžiui, pietų mėsos, dešrų, bekonas, kumpis
Konservuoti sriubos, sultiniai, sriubos mišiniai
Mėsa
Pagardai straipsnio kečupas, sojos padažas, užpilas)
Šaldyti ir supakuota mišiniai, bulvių, ryžių ir makaronų
Užkandžiai Klinģerīši, kukurūzų, žemės riešutai, bulvių traškučiai)
Sūdyti arba marinuoti maisto
Ką dar jums reikia padaryti, norint pakeisti savo mitybą?
Venkite alkoholio.
Valgykite įvairų maistą.
Valgyti maisto produktams, kuriuose yra daug skaidulų (sveikų grūdų duona, grūdai, makaronai, švieži vaisiai ir daržovės).
Natrio maisto produktų palyginimas
Mėsa, paukštiena, žuvis ir vėžiagyviai

Maistas: miligramų (mg) natrio
Šviežia mėsa, 3 uncijos. Paruošimas: mažiau kaip 90 mg
Moliuskai, 3 uncijos: nuo 100 iki 325 mg
Tunas, konservuotas, 3 uncijos: 300 mg
Lieso kumpio, 3 uncijos. 1025 mg
Pieno produktai

Maistas: mg natrio
Nenugriebto pieno, 1 stiklinė: 120 mg
Lieso arba 1% pieno, 1 stiklinė: 125 mg
* Pasukos (pridėta druskos), 1 puodelis: 260 mg
* Šveicarijos sūris, 1 uncijos: 75 mg
* Cheddar sūris, 1 uncija – 175 mg
Lieso sūrio, 1 oz. 150 mg
* Varškė (reguliarus) 1/2 puodelio: 455 mg
Daržovės

Maistas: mg natrio
Šviežios arba sušaldytos daržovės vietoj druskos pridėta konservuotų (virti be druskos), 1/2 puodelio: mažiau kaip 70 mg
Konservuoti arba šaldytos daržovės be padažo) 1/2 puodelio: 55-470 mg
Pomidorų sultys, konservuoti, 3/4 puodelio: 660 mg
Duonos, grūdų, ryžių ir makaronų

Maistas: mg natrio
Duona, 1 griežinėlis: 110-175 mg
Anglų Blynai (1/2): 130 mg
Ready-to-valgyti trintų kviečius, 3/4 puodelio: Mažiau nei 5 mg
Virti kukurūzų (nesūdyto) 1/2 puodelio: Mažiau nei 5 mg
Momentiniai virti grūdai, 1 krepšys: 180 mg
Konservuoti sriubos, 1 stiklinė: 600-1,300 mg